Expat in Croatia slavi mjesec žena 2023

Slavimo žene koje čine razlike u Hrvatskoj

Pročitaj ovu stranicu na Engleskom jeziku ovdje.

Povodom 8. ožujka – Međunarodnog dana žena, Expat in Croatia odaje počast nevjerojatnim ženama diljem Hrvatske. Budući da našu tvrtku vodi žena te su žene većinski zaposlenici, prirodno nam je da podržavamo i slavimo žene kad god imamo priliku. U 2022. godini, cijeli ožujak posvetili smo poduzetnicama.

Ovdje možete pogledati pobjednice naše prošlogodišnje kampanje i njihove intervjue.

U 2023., naša kampanja za Mjesec žena sastoji se od dva dijela. Prvi dio uključuje sadržaj s fokusom na ženska prava, njihovu povijest i trenutno stanje u Hrvatskoj. U drugom dijelu, ističemo izvanredne žene koje utječu na Hrvatsku kroz poduzetništvo i liderstvo.

Ovogodišnje nominacije usmjerene su na tvrtke s najmanje 50% u vlasništvu žena koje su registrirane u Hrvatskoj, te žene koje nemaju tvrtku, ali su na vodećim pozicijama te tako čine razliku u poslovnom svijetu i društvu.

Cilj nam je istaknuti na koji način su tvrtke vođene od strane žena uspjele te prevladale izazove u Hrvatskoj. Zanima nas kako se nose s trenutnim globalnim trendovima i prilagođavaju konkurentskom poslovnom svijetu primjenjujući inovacije, baveći se društvenim problemima i stvarajući inkluzivnije prilike. Pozivamo vas da nominirate nevjerojatne žene koje sve nas inspiriraju da idemo dalje.

Nominacije su zatvorene.


Pobjednici mjeseca žena 2023

Inovativnost | Ladies Latin Zagreb, vlasnica Petra Jeričević – Pročitaj intervju

Društveno poduzetništvo | BizKoshnica Coworking, vlasnica Mirela Marovic Omerzu – Pročitaj intervju

Održivost | ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa), vlasnica Mateja Medić – Pročitaj intervju

Žene u vodstvu | Ljiljana Festini, Gradska knjižnica Pag – Pročitaj intervju


Kako su pobjednici odabrani

Naše neovisno povjerenstvo odabralo pobjednike. Pregledali su sve nominacije u svakoj pojedinoj kategoriji. Svaka nominacija bodovana je u raznim područjima. Pobijedile su nominacije s najviše bodova u svakoj kategoriji. Svaka dobitnica ostvaruje:

  • Intervju na expatincroatia.com koji mjesečno posjeti više od 100.000 ljudi
  • Promociju u našem newsletteru koji izlazi svakog utorka te ima više od 7.000 pratitelja
  • Promociju na našim društvenim mrežama (Facebook, Instagram, LinkedIn i Twitter)

Naš renomirani panel sudaca

iva silla panelist

Iva Silla (Pobjednica Mjeseca žena 2022.)

Iva Silla je kreatorica niza alternativnih tura, gamificiranih iskustava i interpretativnih aktivnosti za turiste. Njezin glavni projekt je Secret Zagreb, brend tematskih pješačkih tura po rodnom gradu. Također vodi nagrađivani podcast Croatia Underrated. Njezina tvrtka Kazivačica postoji već 10 godina. Aktivna je edukatorica i savjetnica u području kreativnog turizma i interpretacije baštine. Iva je jedna od naših pobjednica Mjeseca žena 2022. Njezin intervju možete pročitati ovdje.

LinkedIn profil pogledajte ovdje.

mirela petrovic panelist

Mirela Petrovic (Udruga femina)

Mirela Petrovic je rođena i odrasla u Beču, Austriji. Studirala je marketing i prodaju na WU (Vienna University of Economics) i već 15 godina radi kao međunarodni marketing i brand manager. Strast prema moru i njezini hrvatski korijeni su je naposljetku prevladali te se Mirela vratila u Split, gdje je postala članica uprave nevladine udruge Femina (Split). Cilj Udruge Femina je kreirati i podržati društvene inicijative koje u isto vrijeme koriste poduzetničkom sektoru i pružaju mogućnosti za transnacionalnu suradnju, umrežavanje, razmjenu znanja i dobrih praksi među poduzetnicama.

LinkedIn profil pogledajte ovdje.

michael freer panelist

Michael Freer (Social Enterprise Warrior)

Michael Freer društveni je poduzetnik iz Kaštel Starog. Ponosan što Hrvatsku naziva svojim domom, on vodi ensoco i surađuje s lokalnim tvrtkama i neprofitnim organizacijama kako bi poboljšao njihov društveni utjecaj dok istovremeno razvija nove izvore prihoda. Također je suosnivač techforgood startupa DonatQR i neprofitne organizacije Jedna Mladost.

LinkedIn profil pogledajte ovdje.


Subscribe to the Expat in Croatia Newsletter and get our FREE Croatia Starter Kit.
I'm already subscribed.